Diensten

Sociale Wandeling

Tijdens een sociale wandeling lopen we in een klein groepje van maximaal 5 honden.  Er wordt (op wens van de eigenaar) rekening gehouden met honden in de maten XXS, XS en (tot ca 15 kg gewicht/40 cm schofthoogte).

Wandelgroepen met grotere honden (of gemengde groepen) behoren wel tot de mogelijkheden en momenteel wandeld er regelmatig een vast groepje 'gemengde' honden die het uitstekend met elkaar kunnen vinden. 

Waarom "specialisatie" in kleine/middelgrote honden? Soms voelen eigenaren van kleine rassen zich niet serieus genomen, zowel door bezitters van grotere honden als ook door sommige instructeurs bij hondenscholen en verenigingen. Ook zijn er niet weinig baasjes van mini's die zich onveilig voelen in de buurt van grotere viervoeters en graag meer willen leren over honden en hun gedrag.....om misschien na een paar wandelingen toch eens met de grotere honden mee te lopen...wie weet. Niets moet, alles kan! 
 

Tijdens de wandeling is voldoende tijd en gelegenheid voor individuele begeleiding. Zowel de sociale vaardigheden naar andere honden als ook naar mensen worden verbeterd.

Bij DoXXS vinden we de hondenetiquette
belangrijk: voor meer begrip van en minder ergernissen met honden!

Ook worden er oefeningen gedaan en maken we hierbij gebruik van het natuurlijke terrein van het wandelgebied. Een gehoorzaamheidsles...maar dan heel anders dan u dit gewend bent op de hondencursus. 

Het doel van een sociale wandeling is niet het afleggen van lange afstanden! Zo kunnen al pups vanaf ca 4 tot 5 maanden en ook seniorhonden worden ingeschreven.  

Het is mogelijk om per wandeling te betalen. Ook behoord een 6-strippenkaart tot de mogelijkheden

Privé-(Puppy)cursus

We bepalen in overleg wat u uw pup wilt leren, er is veel ruimte voor specifieke wensen. Ik werk niet met een vast lesplan.

Wel hecht ik veel aandacht aan socialisatie, juist door één op één te werken zijn er veel mogelijkheden.
 
Privéles als puppycursus? Veel mensen hebben hier een verkeerd idee over. Iedereen heeft toch altijd geleerd dat een jonge pup zo snel mogelijk op cursus 'moet' om allerlei andere honden te ontmoeten en goed te socialiseren. Dit klopt maar gedeeltelijk. Want vaak gaat het ook fout en de pup doet juist negatieve ervaringen op. Door individuele begeleiding in de eerste levensweken kunnen we juist optimaal inspelen op socialisatie en leerprocessen van uw pup. En we kunnen veel aandacht besteden aan zogenoemde 'Life-skills', sociale vaardigheden, impulscontrole en de opbouw van een diepe, vertrouwde band met elkaar.

Bovendien hebben vooral mensen die nooit eerder een hond hebben gehad veel vragen en behoefde aan begeleiding van de situatie in huis (rondom het alleen-blijven, het zindelijk-maken enz.). In de cursussituatie is er vaak te weinig ruimte om op deze vragen dieper in te gaan. 

Vanaf een leeftijd van 7 weken kunt u al een afspraak maken, de cursus omvat 5 lessen.

De eerste les is een intake aan huis van ca 1.5 uur waarvan u na afloop  een schriftelijke samenvatting ontvangt. De 4 vervolglessen van ca 30 minuten worden meestal om de week ingeplant zodat u voldoende tijd hebt, het geleerde toe te passen en met de pup te oefenen tot de volgende les. 

Na de basis-puppycursus kan de pup ook al meedoen aan de sociale wandelingenHier kan die dan in kleine groepsverband doorgaan met leren en socialiseren. Maar het is ook mogelijk om te cursus uit te breiden met aanvullende prive-lessen.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om met een oudere hond een prive-cursus af te spreken!

Zie hiervoor de informatie bij 'intake'.


Intake 

Bij de  intake bespreken we het gedrag van de hond tijdens een huisbezoek; deze wordt mogelijk vervolgd door privétraining (of evt. RHTraining of sociale wandelingen). Mogelijk ontvangt u na de intake ook het advies om contact te zoeken met een (veterinair) gedragsdeskundige, een dierenarts of een fysiotherapeut.


Elke privétraining wordt individueel op de hond aan gepast en is afhankelijk van het (opvoedings)probleem waar u als eigenaar tegenaan loopt.
100% aandacht voor u en uw hond!

Voorbeelden:
Opspringen tegen bezoek, trekken aan de riem, hierkomen, veel blaffen, uitvallen naar andere honden op straat. Maar ook de basisgehoorzaamheidstraining behoord tot de mogelijkheden.

De Privétraining vindt plaats in uw eigen, vertrouwde omgeving in en rondom uw huis of op een vtv afgesproken andere locatie.

De intake kan altijd worden uitgebreid tot een pakket van intake + 4 privelessen 

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te overleggen.

RHTraining
(voor reactieve honden)


Voor honden die een sociale wandeling nog te spannend vinden omdat ze een probleem hebben met andere honden dicht bij hun in de buurt is de RHTraining gedacht. Denk aan uitvallen/blaffen aan de lijn naar andere honden maar ook reageren/najagen van fietsers, joggers of het helemaal hyper reageren bij het zien van mensen op straat.

Voorwaarde is wel altijd, dat eerst een intake (vaak gevolgt van een aantal privelessen) heeft plaats gevonden waarbij het probleem besproken en beoordeeld is en waar de eigenaar al individueel handvatten heeft gekregen om het gedrag te managen en om te buigen. 

We spreken meestal met max 4 deelnemers af op verschillende parkeerplaatsen in de regio Parkstad en gaan dan in de kleine groep op afstand aan de verschillende problemen werken, hierbij hebben de honden steeds de mogelijkheid, om een rustpauze te nemen in de auto.

Honden met extreem agressief uitvalgedrag en omgerichte agressie tegenover de eigenaar worden altijd doorverwezen naar een gedragstherapeut.

Workshops 

U kunt u bij DoXXS ook deelnemen aan verschillende themaworkshops georganiseerd

"Snuff & Puzz (Puzzelen/Denkspellen)
"Trucjesfun"  (Trucs & meer met de clicker)
"Rondom de kring met lichaamstaal" (Circeltraining)

Deze workshops worden aan huis of op een vtv afgesproken andere locatie gegeven en kunnen prive of als klein groepje (max 6 personen) afgesproken worden. 

Duur: ca 2.5 uur 

Medical Training

Medical training is eigenlijk niets anders dan het doelgerichte voorbereiden van dieren (in dit geval: honden) op alle handelingen en ervaringen die te maken hebben met verzorgende handelingen (bv borstelen, nagels knippen, in bad ) en de situatie bij de dierenarts (tafeltraining, overal aan laten raken, onderzoeken, medicijnen op- en inbrengen, enz.). Het idee hierachter is, deze handelingen minder stressvol te laten verlopen.

Bij voorkeur wordt met Medical Training al gestart in de puppytijd; maar ook oudere honden en honden die al negatieve ervaringen hebben gemaakt hebben er profijt van. Deze kunnen door training weer vertrouwen opbouwen en de ervaring maken, dat een bezoek bij de dierenarts ook leuk kan zijn.


DoXXS is gevestigd bij Diergezondheidscentrum Zuid Limburg en tijdens de gratis puppyconsulten bij de paraveterinairen wordt ook al veel aandacht gegeven aan een "leuke sfeer" op de behandeltafel.


De Medical Training van DoXXS gaat een stuk verder. De verschillende handelingen worden stapsgewijs als oefening aangeleerd in 3 privelessen van ca 30 minuten bij uw thuis. Les 4 & 5 vinden dan op de dierenartsprakijk plaats.

Heeft u niet gevonden wat u zocht op de website van DoXXS? 

Op dit moment worden bovenstaande activiteiten bij DoXXS aangeboden.

Bij interesse in Puppy- en (gevorderde) gehoorzaamheidstraining, Obedience & Praktijkspeuren (alle rassen) in grotere groepsverband (conform de maatregelen rondom corona): neem contact op met KC Limburg

Het is ook mogelijk om voor Workshops & lessen 'op maat' voor kleine groepen of alleen bij DoXXS in te schrijven. Via onderstaand formulier kunt u naar de mogelijkheden informeren of een vraag stellen.