Diensten

Sociale Wandeling

Tijdens een sociale wandeling lopen we in een klein groepje van niet meer dan 4 honden.  Er wordt rekening gehouden met honden in de maten XXS, XS en (tot ca 15 kg gewicht/40 cm schofthoogte). Wandelgroepen met grotere honden (of gemenge groepen) behoren wel tot de mogelijkheden.  We spreken af op verschillende locaties in de regio Parkstad.

Waarom "specialisatie" in kleine/middelgrote honden? Soms voelen eigenaren van kleine rassen zich niet serieus genomen, zowel door bezitters van grotere honden als ook door sommige instructeurs bij hondenscholen en verenigingen. Ook zijn er niet weinig baasjes van mini's die zich onveilig voelen in de buurt van grotere viervoeters en graag meer willen leren over honden en hun gedrag.....om misschien na een paar wandelingen toch eens met de grotere honden mee te lopen...wie weet. Niets moet, alles kan! 
 

Tijdens de wandeling is voldoende tijd en gelegenheid voor individuele begeleiding. Zowel de sociale vaardigheden naar andere honden als ook naar mensen worden verbeterd.

Bij DoXXS vinden we de hondenetiquette
belangrijk: voor meer begrip van en minder ergernissen met honden!

Ook worden er oefeningen gedaan en maken we hierbij gebruik van het natuurlijke terrein van het wandelgebied. Een gehoorzaamheidsles...maar dan heel anders dan u dit gewend bent op de hondencursus. 

Het doel van een sociale wandeling is niet het afleggen van lange afstanden! Zo kunnen al pups vanaf ca 4 tot 5 maanden en ook seniorhonden worden ingeschreven.  

Het is mogelijk om per wandeling te betalen of een 5 rittenkaart te kopen. 

Intake & Privéles

Bij de eerste intake bespreken we het gedrag van de hond tijdens een huisbezoek; deze wordt mogelijk vervolgd door privétraining (of evt. sociale wandelingen). Mogelijk ontvangt u na de intake ook het advies om contact te zoeken met een (veterinair) gedragsdeskundige, een dierenarts of een fysiotherapeut.


Elke privétraining wordt individueel op de hond aan gepast en is afhankelijk van het (opvoedings)probleem waar u als eigenaar tegenaan loopt.
100% aandacht voor u en uw hond!

Voorbeelden:
Opspringen tegen bezoek, trekken aan de riem, hierkomen, veel blaffen, uitvallen naar andere honden op straat. Maar ook de basisgehoorzaamheidstraining behoord tot de mogelijkheden.

De Privétraining vindt plaats in uw eigen, vertrouwde omgeving in en rondom uw huis of op een vtv afgesproken andere locatie.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te overleggen.

Puppy & Jonge hondencursus

Bij "Dogs in Action" in Oirsbeek (Sportpark in de Pollack) hebben we de mogelijkheid om deze zomer een verkorte puppycursus en een verkorte jonge hondencursus van elk 5 lessen te geven. Deze cursussen zijn gestart op 19-7-21  en zijn vol. 

Mogelijk wordt later in het jaar  nog een cursus op deze locatie gegeven - houdt de website in de gaten of stuur een bericht.

 De puppycursus is bedoeld voor pups vanaf  8 tot ca 16  weken leeftijd. In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan de socialisatie van pups en aan de opbouw van een goede band met elkaar. .In de puppycursus leren de pup en u hoe leuk samenwerken kan zijn.

Rond de 5de maand begint bij de meeste pups de pubertijd. De Jonge Hondencursus is een mooie voorbereiding hierop, vanaf de leeftijd van ca 4 maanden mogen de oudere pups hieraan deelnemen. De focus ligt bij deze cursus op de aandacht (dit hebben ze al in de puppycursus geleerd..maar veel pups zijn dit 'vergeten'). Darnaast wordt spelenderwijs een begin gemaakt met opvoedingsoefeningen zoals 'zit', 'af' en 'lopen aan de lijn zonder te trekken'.

We werken in groepen van maximaal 6 honden. Omdat onze focus op de opbouw van een goede band tussen u en uw hond ligt, is er tijdens de les geen spelmoment voor het los spelen van de pups onder elkaar. En omdat socialisatie van pups met ALLE maten hond heel belangrijk is maken we in onze puppy & jonge hondencursussen ook geen indeling in 'grote' en 'kleine' rassen. 

Privé-Puppycursus

We bepalen in overleg wat u uw pup wilt leren, er is veel ruimte voor specifieke wensen. Ik werk niet met een vast lesplan.

Wel hecht ik veel aandacht aan socialisatie, juist door één op één te werken zijn er veel mogelijkheden.
 
Privéles als puppycursus? Veel mensen hebben hier een verkeerd idee over. Iedereen heeft toch altijd geleerd dat een jonge pup zo snel mogelijk op cursus 'moet' om allerlei andere honden te ontmoeten en goed te socialiseren. Dit klopt maar gedeeltelijk. Want vaak gaat het ook fout en de pup doet juist negatieve ervaringen op. Door individuele begeleiding in de eerste levensweken kunnen we juist optimaal inspelen op socialisatie en leerprocessen van uw pup.

Bovendien hebben vooral mensen die nooit eerder een hond hebben gehad veel vragen en behoefde aan begeleiding van de situatie in huis (rondom het alleen-blijven, het zindelijk-maken enz.). In de cursussituatie is er vaak te weinig ruimte om op deze vragen dieper in te gaan.

Vanaf een leeftijd van 7 weken kunt u al een afspraak maken. De cursus omvat 5 lessen die meestal om de week ingeplant worden zodat u voldoende tijd hebt, het geleerde toe te passen en met de pup de oefenen tot de volgende les. 

Na de basis-puppycursus kan de pup ook al meedoen aan de sociale wandelingen of aan de Jonge Hondencursus. Hier kan die dan in kleine groepsverband doorgaan met leren en socialiseren. 

Medical Training

Medical training is eigenlijk niets anders dan het doelgerichte voorbereiden van dieren (in dit geval: honden) op alle handelingen en ervaringen die te maken hebben met verzorgende handelingen (bv borstelen, nagels knippen, in bad ) en de situatie bij de dierenarts (tafeltraining, overal aan laten raken, onderzoeken, medicijnen op- en inbrengen, enz.). Het idee hierachter is, deze handelingen minder stressvol te laten verlopen.

Bij voorkeur wordt met Medical Training al gestart in de puppytijd; maar ook oudere honden en honden die al negatieve ervaringen hebben gemaakt hebben er profijt van. Deze kunnen door training weer vertrouwen opbouwen en de ervaring maken, dat een bezoek bij de dierenarts ook leuk kan zijn.
DoXXS is gevestigd bij Diergezondheidscentrum Zuid Limburg en tijdens de gratis puppyconsulten bij de paraveterinairen wordt ook al veel aandacht gegeven aan een "leuke sfeer" op de behandeltafel.
De Medical Training van DoXXS gaat een stuk verder. De verschillende handelingen worden stapsgewijs als oefening aangeleerd in 4 privelessen van ca 30 minuten bij uw thuis. Les 5 & 6 vinden dan op de dierenartsprakijk plaats.

Workshops

U kunt u bij DoXXS ook deelnemen aan verschillende themaworkshops

"Snuff & Puzz (Puzzelen/Denkspellen)
"Trucjesfun"  (Trucs & meer met de clicker)
"Rondom de kring met lichaamstaal" (Circeltraining)

Deze workshops worden aan huis gegeven en kunnen prive of als klein groepje (max 4 personen) afgesproken worden. Duur: ca 1.5 tot 2 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Heeft u niet gevonden wat u zocht op de website van DoXXS? 

Op dit moment worden bovenstaande activiteiten bij DoXXS aangeboden.

Bij interesse in Puppy- en (gevorderde) gehoorzaamheidstraining, Obedience & Praktijkspeuren (alle rassen) in grotere groepsverband (conform de maatregelen rondom corona): neem contact op met KC Limburg

Het is ook mogelijk om voor Workshops & lessen 'op maat' voor kleine groepen of alleen bij DoXXS in te schrijven. Via onderstaand formulier kunt u naar de mogelijkheden informeren of een vraag stellen.